zaterdag 10 februari 2018

 

Appingedam wil bij Amsterdam horen.

Appingedam, zaterdag 10 februari 2018

In navolging van Weesp, een kleine gemeente in Noord-Holland, heeft de gemeenteraad van Appingedam unaniem besloten na de komende gemeenteraadsverkiezingen bij Amsterdam te willen horen.
"Beide namen beginnen met een A en eindigen op Dam, dus wij hebben echt wel een streepje voor op Weesp." zo betoogt Anno Wietze Hiemstra, huidig burgemeester van de noordoost Groningse plaats.
Wietze Hiemstra wordt hierin volmondig bijgestaan door mevrouw Annalies Usmany-Dallinga, de 1e loco burgemeester en ook wethouder Martien van Bostelen, tevens 2e loco burgemeester is een groot voorstander van aansluiting bij de hoofdstad.
Door deze gemeentelijke samenvoeging hoopt het kleine stadje een graantje mee te pikken van de populariteit van de hoofdstad.
"Onze stad heeft al langer stadsrechten dan Amsterdam en het is alleen aan ongelukkig toeval te danken dat wij niet de hoofdstad van Nederland zijn geworden indertijd." zo stelt Arend Castelein, de gemeente secretaris.
Veelgehoorde kritiek op het plan is dat de afstand tussen de twee plaatsen te groot zou zijn en dat ze in verschillende provincies liggen ( Noord-Holland en Groningen -red. ), maar deze kritiek wordt door de diverse bewindslieden uit het noorden terzijde geschoven: "Sint Eustatius is ook niet echt om de hoek en dat is nu geen overzees gebiedsdeel meer, maar gewoon een Nederlandse gemeente. Daar heeft de regering in de Haag ook geen probleem mee." zo stellen ze.

Nee, de voordelen van aansluiting bij Amsterdam zijn evident voor de politici in noordoost Groningen.
Meer toerisme, meer coffeeshops, veel meer huizen te verhuren via air-BNB, en last but not least een enorme oppepper van de locale cultuur door de aanwezigheid van Concertgebouw, Rijks en Stedelijk museum, voetbalclub Ajax en niet te vergeten de zuid-as, het financieel kloppend hart van Nederland en dan ook nog vliegveld Schiphol op nog geen 10 treinminuten afstand.
"Nu afwachten of Amsterdam akkoord gaat met ons voorstel, of dat ze uiteindelijk toch gaan voor de 'makkelijke' variant: Weesp" zegt Castelein met een enigszins zure blik als hij het woord Weesp uitspreekt.
We wachten af...

image.png

Labels: , ,


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]